Bedemand og begravelse i Randers - Kronjyllands Begravelsesforretning
Kontakt os på telefon
86 40 53 33

1. Hvordan foregår en askespredning over havet?

Er du nysgerrig efter at lære mere om processen bag askespredning over havet? Bliv klogere på askespredning, regler for ceremonien og angivelse om ønske af askespredning.

Læs mere her

2. Hvad sker der med os når vi dør?

Hvad sker der med os når vi dør? Og hvad skal jeg gøre som pårørende? Sådan anmeldes et dødsfald, kontakt til bedemand og planlægning af begravelse.

Læs mere her

3. Begravelse eller bisættelse? 

Hvad skal du vælge, begravelse eller bisættelse? Hvordan forløber de, hvad sker der til begravelse og bisættelse, og hvad er forskellen egentlig? Er der andre muligheder?

Læs mere her

4. Valg af gravsted 

Skovbegravelse, privat gravsted, “de ukendtes sted”, askespredning over havet, kirke gravsted, kiste fællesskab med og uden gravsten, urnegravsted og kendt urnefællesgrav med og uden gravsten.

Læs mere her

5. "De ukendtes sted" 

Hvad er “de ukendtes sted”? Hvem kan ligge der? Hvad koster en gravplads? Hvad er fordelene og er der mulighed for forlængelse af gravstedet?

Læs mere her

6. Om testamenter - og hvad du skal huske i dit testamente 

Læs om testamenter, nødtestamente og tvangsarv samt fordeling af arv og tvangsarvinger. Få desuden indblik i, hvad du selv bør huske i dit testamente.

Læs mere her

7. Borgerlig begravelse

Kan man blive begravet, hvis man ikke er medlem af folkekirken? Hvad er forskellen på kirkelig og borgerlig begravelse? Hvilke regler er der, og hvad koster en borgerlig begravelse?

Læs mere her

8. Born og sorg 

Hvordan reagerer børn på sorg og hvilke sorgreaktioner kan de have? Bliv opmærksom og få viden til hvordan du kan give støtte til et barn i sorg. 

Læs mere her

9. Sorgens faser: En bedemands perspektiv 

Som bedemand møder vi ofte mennesker i dyb sorg og smerte. Vi vil derfor komme nærmere ind på sorgens faser og give råd til, hvordan man kan hjælpe sig selv og andre igennem sorgprocessen.

Læs mere her

10. At Miste En Forælder: En Vejledning I Sorg og Håndtering

Hvordan er det at miste en forælder? Er der forskel på at miste en forælder som voksen eller som barn? Hvilken følelse står vi tilbage med og hvordan håndtere vi sorgen?

Læs mere her

11. En bog til børn og voksne

Kronjyllands Begravelsesforretning har i samarbejde med Hanne Justesen, udgivet denne oplæsningsbog som en hjælp til at bearbejde børnenes sorg, i forbindelse med døden.

Læs mere her

12. Hvor lang tid tager en bisættelse eller begravelse? 

Hvor lang tid tager en bisættelse eller begravelse egentlig? Hvilke faktorer påvirker tiden og er der forskel på varighed? Hvem er med og hvor langt tid tager mindesammenkomsten?

Læs mere her

13. Hvordan skal du opføre dig som gæst til begravelse? 

Hvordan opfører man sig til en begravelse? Hvad skal man sige og hvordan skal man agere som gæst? Vi ved at spørgsmålene kan være mange, så vi giver dig svarene her.

Læs mere her

14. Giver man gaver til begravelse og bisættelse? 

Giver man gaver til en begravelse? Få inspiration og vejledning om passende gaver at give ved en begravelse eller bisættelse. Få desuden råd og vejledning til kondolence tekster og kort.

Læs mere her

15. Kondolence 

Alt om kondolence. Få viden om ordet kondolence, kondolence betydning, hvordan man skriver en kondolence hilsen og hvordan man kondolerer skriftlig.

Læs mere her

16. Respekt og hensyntagen til rustvognen 

Udvis respekt og hensyntagen til rustvognen med de gængse regler. Trafikale regler, rustvognens betydning og historie.

Læs mere her

17. Tilskud til begravelse og begravelseshjælp 

Få den nødvendige indsigt i hvilken form for begravelseshjælp du kan få. Se de forskellige satser og pågældende regler for tilskud. Få desuden råd og vejledning til at søge tilskud til begravelse.

Læs mere her

18. Sådan håndterer du afdødes digitale arv (inkl. tjekliste) 

Ved du hvordan man håndterer afdødes digitale arv? Download vores tjekliste og få overblikket. Få listen og find frem til hvordan du som pårørende skal takle det hele.

Læs mere her

19. Vi påtager os

Få et klart indblik i, hvilke opgaver en bedemand påtager sig, så du kan bruge din tid på noget andet. Se listen over opgaver.

Læs mere her

20. Salmer og sangblade

Se listen over salmer og sange, der ofte bruges til begravelse og bisættelse. Lad dig inspirere og vælg de, der falder i den afdødes ånd.

Læs mere her

21. Nyttige links 

Hvilke links og hjemmesider skal man besøge? Denne side giver dig et hurtigt overblik og links til relevante sider, der hjælper til en hurtigere afklaring.

Læs mere her

22. Ofte stillede spørgsmål

Hvordan anmelder man et dødsfald? Må man tage urnen med aske med hjem eller sætte den ned i haven? Og hvilke sange kan man vælge til begravelse og bisættelse? Få svar på dine spørgsmål omkring begravelse og bisættelse. 

Læs mere her