Vores kister er som udgangspunkt leveret i standardmål og leveres af Fabrikken Tommerup Heilskov A/S, som er en af Danmarks ældste kisteproducerende virksomheder, grundlagt i 1914.

På fabrikken, som ligger i Tommerup på Fyn, fremstilles et bredt sortiment af kister i forskellige prisklasser og udførelser. Vi har en hvid trækiste, som langt de fleste foretrækker. Er der specielle ønsker til kisten mht. udskæringer/dekoration, farve eller træsort kan vi selvfølgelig også levere dette.

De fleste kister laves i standardmål, men ved behov fås kisterne også i andre mål. Enkelte kister skal bestilles specielt.

Ligesom vores bedesmandsforretning ligger i Randers, så er vi glade for, at kunne samarbejde med en anden lokal virksomhed på Fyn.

Stort udvalg af bæredygtige kister

Vores store udvalg i kister findes mange variationer. I vores sortiment finder du dem i naturtræ, eller som farvede. Udover fører vi mange forskellige variationer af den smukke traditionelle hvide kiste som hører vores nordiske kulturarv til. Vores sortiment kan tilpasses individuelt. Der er mange muligheder for at vælge håndtag, farver, pynt, stropper, polstring m.m. Alt kan tilpasses og aftales. Nogle overvejelser der kan gøres omkring valg af kiste er; om den skal bruges til bisættelse (brændes) eller til jordbegravelse. Der har nemlig indflydelse på hvordan kisten er konstrueret. Valget af kistens farve, er en anden overvejelse. Har kan der vælges mellem hvid, farvede eller kister i naturtræ. Det er tilladt, at gøre kisten helt personlig, ved at udsmykke den, skrive, male eller få dekorationer på den.

1. Kister med miljøvenlig og vandbaseret lakering og interiør fremstillet af papir

På billedet ses en af de kister du finder i vores sortiment; En Natur lys birke kiste med 6 greb og polstreing. Det er en birkekiste, som er udført miljøvenligt i standardmål. Stilen på denne kiste, passer godt til den enkel bisættelse eller begravelse. Kisten er lakeret med en miljøvenlig og vandbaseret lak, for at passe på vores miljø.

Denne model er polstret med hvid satin i låg og bund. Interiøret i kisten er lavet af miljøgodkendt oliepapir med en madras udført i papir, stoppet med vat fremstillet af polyestervat og træuld.

2. Miljøvenlige og bæredygtige kister

Vi får vores kister leveret at Tommerup Heilskov A/S. En dansk producent, der har miljøvenlige materialer og bæredygtighed højt på deres dagsorden. De gør at vi kan levere kister i materialer, som er nedbrydelige og ikke miljøbelastende. For at sikre nedbrydeligheden af vores begravelseskister, er materialer som polyester erstattet med papir. Dette for at få den korteste nedbrydningstid af materialet så det hurtigere går tilbage i naturens kredsløb.

3. Kisterne er fremstillet af Nordisk Træ

Mange af kisterne i vores sortiment, er alle fremstillet af Nordisk Træ, på den måde sikre vi, at der er kontrol med det træ der anvendes i begravelseskisterne, så det ikke går ud over jordens ressourcer.

Alle vores kister lever op til alle de gældende danske miljøkrav.

4. Skal du tænke over valg af kiste, hvis kisten skal brændes?

Hvis kisten skal brændes, skal asken i en urne. Når der skal vælges kiste og urne så tænk på hvad der er vigtigt for dig. At vælge en hvid eller en kiste hvor træet står naturligt frem, er det de fleste vælger. Men du kan også vælge den i en farve, det kan være en smagfuld varm rød kiste eller ophøjet blålig nuance, eller måske en sort kiste. Så alt fra farver, design eller miljøvenlighed og bæredygtighed, kan være med i overvejelserne om valg af kiste. Derfor stiller vi altid vores ekspertise og mangeårige erfaring til din rådighed.