Kronjyllands Begravelsesforretning - Et spørgsmål om tillid!

Denne artikel er opdateret den 10. januar 2023

Hvem kan få begravelseshjælp?

Man kan få begravelseshjælp uanset om det er en begravelse eller en bisættelse. For at kunne blive berettiget til at få begravelseshjælp, skal man have fået den afdødes bo udlagt af Skifteretten. Derudover skal den afdøde også have haft ret til dansk sygesikring.

Satser begravelseshjælp 2023

Børn under 18 år: 10.100 kr.
Personer på 18 år eller derover: 12.100 kr.

Formuegrænse ved ansøgning om begravelseshjælp:

Personer uden ægtefælle: 20.300 – 32.400 kr.

Personer med ægtefælle og /eller børn under 18 år: 40.500 – 52.600 kr.

Hvordan ansøger jeg om begravelseshjælp?

Hvis du opfylder kravene omkring minimumsbeløb og kun ønsker det udbetalt, skal man ikke sende informationer omkring formue. Skal du søge formuebaseret begravelseshjælp, skal du sende dokumenter omkring gæld, formue og omkring skifterettens beslutning for boet.

Når man har sendt ansøgningen afsted, kan det tage op til fire uger fra den dag man sendte ansøgningen afsted, før man har svar på hvor meget man kan få i begravelseshjælp.

Man kan vælge at ansøge gennem Udbetaling Danmark eller få en bedemand til at gøre det for en. Hvis man vælger at en bedemand skal hjælpe en med at søge, skal der skrives en fuldmagt. Denne fuldmagt giver bedemanden ret til at handle på dine vegne i denne sag og dermed søge om begravelseshjælp for dig.

Begravelseshjælpen nedsættes krone for krone med det beløb, afdødes og den efterlevende ægtefælles formue og formuerettigheder overstiger ovennævnte formuegrænser, således at hjælpen helt bortfalder ved formuer over henholdsvis 32.400 kr. og 52.600 kr.
Begravelseshjælpen efter personer, der er født før 1. april 1957, udgør dog altid mindst 1.050,00 kr.

Begravelseshjælp fra Sygeforsikringen “danmark”:

Var afdøde medlem af Sygeforsikringen “danmark” i gruppe 1 eller 2 vil der være et tilskud på kr. 1.400,00.

Der ydes ikke tilskud ved medlemskab i gruppe 5.

Hvad kan jeg få udbetalt i begravelseshjælp?

Det beløb man kan få i begravelseshjælp er afhængig af formue. Som vi har forklaret kort i oversigten øverst i artiklen, så kommer her en uddybelse. Er personen over 18 år gammel, er det højeste beløb man kan få udbetalt 12.100 kr. Har den afdøde efterladt sig børn under 18 eller en ægtefælle, kan begravelseshjælpen blive nedsat, hvis den afdødes eller ægteparrets samlede formue på dagen er over 40.500 kr. Hvis formuen på dagen er over 52.600 kr., frafalder begravelseshjælpen helt.

Har den afdøde hverken børn eller partner og en formue på 20.300 kr. på dagen, vil begravelseshjælpen nedsættes. Hvis formuen er over 32.400 kr., frafalder begravelseshjælpen.

Der er nogle tilfælde hvor begravelseshjælp ikke er sat efter formuen. Hvis personen er under 18, er der en fast udbetaling på 10.100 kr. Der er også en regel om at hvis personen er født før 1. april 1957, så kan man få et minimumsbeløb udbetalt på 1.050 kr. Oveni minimumsbeløbet kan man også søge om formuebaseret begravelseshjælp.

Kontakt os når som helst på døgnet uanset, hvor og hvornår du har brug for en bedemand i Randers eller omegn.