Et spørgsmål om tillid!
Kontakt os på telefon
86 40 53 33

  • Hvordan anmelder man et dødsfald?

Først og fremmest, så er der en masse papirarbejde, som man kan få bedemanden til at tage sig af. Men man kan også gøre det selv, hvis man ønsker.

Der skal laves en dødsattest, som en læge udfylder og underskriver, når en person dør.

Sundhedsstyrelsen skal registrere dødsfaldet i Dødsårsagsregistret. Og det er til dem, lægen giver de nødvendige informationer videre til.

Er det de pårørende, som opdager dødsfaldet i hjemmet, så skal du/I ringe til afdødes egen læge eller lægevagten.

Indenfor 2 dage skal dødsfaldet anmeldes digitalt i form af en dødsfaldsattest.

Læs mere om bekræftelse og anmeldelse af dødsfald.

  • Hvilke sange kan man vælge til en begravelse eller bisættelse?

Under normale omstændigheder, så vælger man 3 sange eller salmer, som synges i ceremonien. Dog vælger nogen, at få spillet en sang før og efter ceremonien (præludium og postludium). Dette er normalt ikke sange man synger med på.

Du er ikke tvunget til, at vælge sange eller salmer fra salmebogen. Kun få præster mener dette. Dog skal du blive enig med præsten og præsten vil også have vetoret, da ceremonien foregår i kirken. Afholdes en ceremonien uden for kirken, så er sangvalget naturligvis 100% valgfrit.

Du kan finde Den Danske Salmebog her.

  • Må man tage urnen med afdødes aske med hjem?

Nej, det må du ikke. Urnen med asken må ikke tages med hjem på kaminhylden. Og skal du have spredt asken udover havet, så skal du i princippet tage direkte fra krematoriet og ud til spredningsstedet.

  • Må man sætte urnen ned i haven?

Ja, det må man gerne. Men for at kunne sætte urnen ned i haven, så skal man have styr på noget papirarbejde og en tilladelse fra Stiftsøvrigheden.

Iøvrigt skal grunden være på mindst 5000 kvm.