Et spørgsmål om tillid!
Kontakt os på telefon
86 40 53 33

“Mit sidste ønske” er en god løsning til at tilkendegive dine ønsker for din afsked, så dine pårørende kan arrangere begravelsen eller bisættelsen med respekt for dig.

“Mit sidste ønske” giver dig mulighed for at dokumentere dine ønsker og tanker omkring din egen død. Ved at udfylde “Mit sidste ønske”, hjælper du dine pårørende, så de ikke behøver tage stilling til så mange ting, i en allerede svær tid.

bårebuket på kiste

Udfyld “Mit sidste ønske” online

Ønsker du at udfylde “Mit sidste ønske” her på siden, skal du blot klikke på knappen herunder.

Udfyld formularen online her

Eller print folderen

Print folderen herunder, udfyld og send den med posten til:

Kronjyllands Begravelsesforretning
Stjernevej 2A
8930 Randers SØ

Eller send den på mail den til srl@kronjyllands.dk

Download og print folderen her

Få tilsendt folderen

Udfyld formularen herunder med dine informationer, og vi sender folderen i løbet af få dage.
Husk at tilføje din adresse under beskeder for at få den tilsendt til din adresse.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Hvad er den sidste vilje?

“Min sidste vilje” er et dokument for begravelsesønsker. Det er et dokument, hvor du skriftligt kan beskrive, hvordan dine præferencer og ønsker for din egen begravelse eller bisættelse skal være.

Det er et personligt dokument, hvor du kan specificere detaljer som den type ceremoni du ønsker, om du foretrækker begravelse eller kremering, og eventuelle specifikke ritualer, salmer/sange, oplæsninger eller andre elementer, du gerne vil have på din sidste rejse.

Hvad skriver man i “Min sidste vilje”?

I “Min sidste vilje” – hos Kronjyllands.dk kalder vi den “Mit sidste ønske” – kan du specificere, hvordan du ønsker din begravelse eller bisættelse skal foregå. Ønsker du at blive brændt eller begravet? Er der fx et bestemt sted du vil stedes til hvile? Det kan være du allerede har en gravplads. Du kan også notere et ønske om den lokale bedemand eller kirke du ønsker, samt nogle specifikke ønsker til blomster, kiste, gravsten eller urne. Og ikke mindst hvilke sange og salmer du ønsker der skal synges i kirken.

Der kan også være informationer, som f.eks om du ønsker/ikke ønsker organdonation, at blive obduceret eller om du vil stille dit legeme til rådighed til medicinsk forskning.

Er “Min sidste vilje” det samme som et testamente?

Mange tror at “Min sidste vilje” er det samme som et testamente. Men det er det ikke i juridisk forstand – og heller ikke i formål og indhold. “Min sidste vilje” er mere “et sidste” ønske, fx hvordan man gerne vil stedes til hvile. Det er en hjælp til de pårørende, som selv kan bestemme om de vil gøre brug af afdødes ønsker.

Så “Min sidste vilje” er dine ønsker til din begravelse eller bisættelse, og ikke et decideret testamente. Testamentet er et juridisk bindende dokument, som skal tinglyses for netop at være juridisk bindende. Testamentet kan blandt andet beskrive hvem der skal arve dig, altså fx fordeling af dine aktiver og ejendele.

Er “Min sidste vilje” juridisk bindende?

Har du lavet et decideret testamente, så er det juridisk bindende, så længe det er tinglyst og korrekt udarbejdet, samt opfylder juridiske krav, som fx kan inkludere at være skrevet, underskrevet og vidnet af kompetente personer.

Udfylder du folderen “Mit sidste ønske“, så er det ikke juridisk bindende, men et ønske og en guide til hvordan du gerne vil have din egen begravelse eller bisættelse skal være. For mange er den sidste rejse en måde, at få sagt et sidste farvel til de pårørende – og omvendt – og så til at hjælpe dem med at få det praktiske på plads i en svær tid.

Hvor kan man hente “Min sidste vilje”?

Du kan både udfylde “Min sidste vilje” online eller hente et fysisk dokument, som du kan printe. Her på Kronjyllands.dk kan du både downloade, printe eller udfylde “Mit sidste ønske” online.

Kan “Min sidste vilje” udfyldes online?

Ja, du kan udfylde dokumentet “Mit sidste ønske” online. Vi giver dig både muligheden for at downloade og printe folderen “Mit sidste ønske” og muligheden for at udfylde det digitalt online. Når formularen er udfyldt, bliver der sendt en kopi til den angivede mailadresse.

Hvor opbevarer man “Min sidste vilje”?

Når du udfylder “Mit sidste ønske” her på hjemmesiden, vil Kronjyllands Begravelsesforretning modtage og opbevare den automatisk. Du beholder selv den kopi, som bliver sendt til dig via mail efter den er udfyldt. Dine pårørende kan, efter din død, finde originalen her, og vi vil defor altid have informationerne liggende hos os.

Det er vigtigt, at du informerer dine pårørende om, at du har været inde og udfylde “Mit sidste ønske” og hvor den er opbevaret.

Hvis du har downloadet og udfyldt dokumentet, skal du aflevere originalen til Kronjyllands Begravelsesforretning. Husk at give de pårørende de nødvendige oplysninger om at den er gemt hos Kronjyllands Begravelsesforretning og at du også har en kopi derhjemme.

Du kan udfylde, eller downloade, dokumentet “Mit sidste ønske” her.

OBS: Er der tale om et decideret testamente, så bør det opbevares et sikkert sted, som i et pengeskab, hos en advokat, eller hos en bank i en sikkerhedsboks. Det er afgørende, at dine pårørende ved, hvor testamentet er, og hvordan det kan tilgås efter din død.

Hvordan kan man forberede sin egen død og begravelse?

For at forberede din egen død og begravelse, kan du udarbejde et testamente hos en advokat og/eller udfylde skemaet “Mit sidste ønske” her på siden. Det kan være en god idé, at have åbne samtaler med dine pårørende om dine ønsker, så de er klar over dine præferencer og hvordan du ønsker din afsked skal håndteres. Og husk at der kan være forskel på et testamente og et dokument, som indeholder dit sidste eller dine sidste ønsker.